20. heinäkuuta 2013

Lähtöpäivä, osa 2

Milano Malpensan -kentältä kun sitten selvittiin niin siitä suoraan Milanon toiselle lentokentälle (Milano Linate) odottelemaan puolalaista poikaa, jonka kanssa oltiin ainoat aamulla Italiaan saapuuvat. Eli päivä jatkui sen jälkeen lounastaessa Lauran kotona hänen perheensä ja puolalaisen Mateuszen kanssa.

Ruokana oli tietysti pastaa, sen jälkeen kanapihvejä ja perunaa, jäätelöä ja kahvia. Ja voi, että miten rakastan italian kieltä, sitä oli ihana kuunnella vaikkei ymmärtänytkään mitään. Syödessä oli koko ajan keskustelua, naurua, välillä englanniks selittäen mistä on kyse ja sitten taas italiaksi. Lauran isä oli huippu tyyppi, kuten kaikki italialaiset miehet, koko ajan pilke silmäkulmassa ja vitsiä vääntämässä. Ihmisten välillä siellä on vaan niin vapaa tunnelma, ei katsota yhtään nenän vartta pitkin tai mulkoilla että mitähän tuokin tuohon tuli jotain nyt selittämään, niin kuin Suomessa jos yrität jollekkin tuntemattomalle jotain jutella.

Iltapäivän puolella sitten lähdettiin ajamaan kohti Comoa ja meidän "leiri"paikkaa. Alunperin meidän piti majoittua noin 10km päässä Comon keskustasta eräässä yliopistoasuntolan tyylisessä rakennuksessa, mutta onneksi tänä vuonna paikalliset rotarit halusivat kokeilla majoitusta ihan Comon keskustassa, jotta me leiriläiset päästäisiin illalla sitten ihan kunnon illanviettoon eikä oltais keskellä ei mitään, yay good lucky for us ;)

Asuntomme oli siis aikalailla iso rakennus, kolme kerrosta, ja sen sisällä oli kirkko, jossain alakerrassa keittiö, makuuhuoneita, iso ruokasali, muitakin saleja, joista yhdessä oli pingispöytä ja soccer-peli, kattoterassi, kellotornit, ulkona myös soccer-kenttä ja puutarhaa ja ties vaikka mitä huoneita. Meille oli varattu neljä huonetta, kaks tytöille, kaks pojille ja yks huone sitten valvojarotareille. Jokaisessa huoneessa oli kaks kylpyhuonetta ja neljä sänkyä, ihanan isot ikkunat joista avautui näkymä vuoristoon ja muualle Comoon.


Muut leiriläiset ei vieläkään olleet saapuneet kun minä ja Mateusz päästiin asunnolle, joten lähdettiin tekemään pika visiitti järven rantaan.
Mutta vihdoin kun päästiin takaisin asunnolle niin oli muutkin saapuneet ja seuraava postaus sitten meidän ryhmästä luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti